Fursecuri cu dovleac

         Ok, deci zilele trecute tocmai am făcut cele mai bune fursecuri EVER. Moi și pufoase chiar și în a treia zi, dulci și aromate, o nebunie.
         Am folosit un amestec ciudat de condimente, zic eu, cel puțin neobișnuit pentru mine: scorțișoară, nucșoară și vanilie, și ăsta cred eu că trebuie să fi fost secretul. Scorțișoara îmi place la nebunie, dar cum am adăugat nucșoara, mi-a displăcut imediat mirosul puternic înțepător; uitasem că am mestecat nucșoară când eram însărcinată cu Maria, pentru că mă durea o măsea. Urăsc nucșoara, deși la momentul respectiv și-a făcut efectul; mestecată nemăcinată are un gust înțepător, ușor iute și amorțește toată gura. Stupid me că nu am mirosit mai întâi condimentul... Deja mă vedeam aruncând tot amestecul pe care îl făcusem, dar în ultimul moment m-am hotărât să dreg cumva pozna, așa că am mai adăugat scorțișoară. Și am adăugat serios... Am modificat puțin rețeta originală, însă nu radical.

         I n g r e d i e n t e:
         350 g făină
         1 linguriță praf de copt
         1 linguriță bicarbonat
         2 linguri scorțișoară
         1/2 linguriță nucșoară (sau 1/3)
         1/2 linguriță sare
         370 g zahăr
         113 g unt la temperatura camerei
         aprox. 400 g piure de dovleac (cam cât intră într-o cană de 250 ml)
         1 ou mare
         1 lingură esență de vanilie

         P r e p a r a r e:
         - se amestecă într-un castron primele șase ingrediente: făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara și sarea.
         - untul se freacă cu zahărul până devine cremă, apoi se adaugă și se amestecă pe rând piureul de dovleac, oul (pe care eu l-am bătut separat înainte) și esența de vanilie
         - se pornește cuptorul- se încorporează treptat făina, apoi aluatul se bagă la frigider
         -hărtie de copt, varianta cea mai bună, pe care o recomand)
         - se fac fursecuri din câte o linguriță de aluat și se lasă la cuptor 15 minute, până se întăresc marginile
         - după ce se scoate tava, fursecurile se lasă să se răcească 5 minute în tavă, după care pot fi mutate în altă tavă (asta pentru că sunt foarte pufoase și moi și se pot rupe dacă se iau așa fierbinți).


         P.S. - Și încă ceva referitor la cantități: ei folosesc renumita ”cup” pentru măsurat, iar eu am avut norocul să găsesc așa ceva de cumpărat în Carrefur; important e că o cană de-asta de-a lor de măsurat are 250 de ml.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii